Brand 2006

13 november 2006 is er op ons bedrijf een aardappelopslag loods afgebrand.
De twee jaar oude Lambert Geerkens schuur is totaal uitgebrand op nog geen drie uur tijd. In deze fotoreportage staan alle gebeurtenissen omtrent de brand weergegeven.
Het begon allemaal op die avond vlak nadat we een laatste inspectie hadden gedaan over de aardappelen om half 9. Na de inspectie hadden we alle deuren gesloten en gingen we naar binnen. Goed en wel binnen zagen we dat er een grote steekvlam uit de topluiken kwam. In paniek hadden we nog snel de brandweer gebeld en wilde we nog redden wat er te redden viel. Op het moment dat we wilde binnengaan in de eerste loods waarin alle nieuwe machines stonden, was de deurklink al zo heet dat een van ons zijn handen verbranden. We konden dus alleen maar hulpeloos toekijken totdat de brandweer kwam. Die was er gelukkig vrij snel. Om 9 uur stonden er al twee brandweerkorpsen, maar al snel werden dat zeven brandweerkorpsen.

 
In de onderstaande de foto's kun je het begin van de bluswerkzaamheden zien.

Drie uur later werd het sein brandmeester gegeven en waren alle korpsen vertrokken.

De volgende dag werd de schade pas echt zichtbaar. De loodsen waren totaal uitgebrand met alle aardappelen en machines er nog in.

Ook van de machines was niet veel meer over. Drie van onze tractoren waren totaal weggesmolten. Een van deze tractoren was zelfs nog maar elf dagen oud.

Van de twee zelfrijdende vierrijige aardappelrooiers bleef ook niet veel meer over. Hieronder zie je wat er nog van de gloednieuwe vierrijige AVR PUMA prototype over was.
 

We willen iedereen hartelijk bedanken voor alle hulp en steun die we ontvangen hebben.