Internship Johan Willemsen 

 
Name: Johan Willemsen
Location: Opheusden
Period:  juli till sept. 2022
Type Internship Meewerkstage
School: Aeres mbo Barneveld
Study: Groen, grond en infra
 

Ik zit op het Aeres mbo in Barneveld. Daar moest ik een stage 100 km van mijn woonplaats lopen van 10 weken. Bij ons in de buurt hebben we niet veel akkerbouw dus vond ik het een leuk idee om een keer op een akkerbouw bedrijf stage te (s)lopen.


Ik ben in het begin van mijn stage mee geweest met Dieter in het veld voor de gewas bemonsteringen.
Daar heb ik veel van geleerd, we hebben naar de eigenschappen van de aardappelplanten gekeken zoals lengte, gewicht en aantal levende blad etages.
We hebben ook de aardappels door de robot gedaan die dan het formaat en de lengte per aardappel bekijkt en hoeveel de aardappels wegen en wat het onderwatergewicht is. We keken ook naar de temperatuur van de bodem, het vochtpercentage in de bodem, hoeveel mm regen er was gevallen en Dieter maakte 2-wekelijks een timelaps foto van het veld.
Ik heb ook het een en ander meegeholpen op het bedrijf zoals klusjes in de werkplaats of in de wasserij. Ik heb nog 3 dagen zand gereden wat ik ook erg mooi vond daarnaast heb ik ook nog meegereden in het begin van het aardappel rooi seizoen wat ook echt super gaaf was!

Graag wil ik dan ook Jacob bedanken voor het mogelijk maken van deze stage, ook de medewerkers op het bedrijf en mede stagelopers voor het bezorgen van een mooie en leerzame stageperiode.

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD