Stage ervaringen Gijs Vermunt

 
Naam: Gijs Vermunt
Woonplaats:  Hoeven
Stageperiode:  18-5-2020 tot 21-6-2020
  Meewerkstage
  Has Hogeschool Den Bosch
Opleiding: Bedrijfskunde en Agri-Foodbusiness
 

Als eerste stage van mijn opleiding op de Has Hogeschool heb ik voor Van den Borne aardappelen gekozen. De periode zou eerst langer zijn, met opdrachten van school tussendoor maar door het corona virus is het ingekort naar een werkstage van 5 weken.
De werkzaamheden die ik heb gedaan waren heel divers. Ik heb meegeholpen een hydrant te repareren, zoete aardappelen planten voor Jacob zijn frietje precies en we zijn naar Lelystad, Noordoostpolder en Groningen gereisd om het pootgoed wat Jacob volgend jaar gaat ontvangen te bekijken en proeven te doen.
Qua trekker rijden was er weinig te doen, de aardappelen zaten net in de grond. Ik heb ook meegeholpen met haspels te verzetten en een filmpje van Jacob zijn nieuwe spit + zaaimachine gemaakt.
Ook heeft Jacob mij de standaard functies van Dacom geleerd ( + taakkaarten maken) en hoe ik met mijn eigen drone onze gewassen thuis kan monitoren van boven af.
 
Bij deze wil ik Jacob en alle medewerkers bedanken voor de leerzame stageperiode. Ik heb dingen geleerd die ik nergens anders kon leren doordat Jacob zo ver vooruit is met zijn precisielandbouw.

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD