Stage ervaringen Sven de Haas

 
Naam: Sven de Haas
Woonplaats:  Dronten. Flevoland
Stageperiode:  Mei / juli 2020
Type stage Buitenlandstage
School Aeres MBO Emmenloord
Opleiding: Vakbekwaam medewerker teelt 


De blok stage die ik moest doen aan het einde van mijn tweede jaar heb ik gedaan bij van den Borne aardappelen. Ik begon in het einde van mei tot het begin van juli. In die periode heb ik heel veel mee mogen maken. Ik kwam net na het poot seizoen dus had ik dat net gemist maar moest er nog wel soja gezaaid worden met de nieuwe spit zaai combinatie van van den Borne dus heb ik samen met een medewerker nog geholpen met zaaien.

Die week daarop moest er nog zoete aardappels geplant worden en hebben we dus met bijna het hele stage team en medewerkers de zoete aardappels geplant op de stroken teelt van Jacob. Begin juni begonnen we met het bemonsteren van de aardappels dit hield dus in dat we allemaal verschillende stukken land gingen bekijken en metingen gingen doen om te kijken hoe de groei was van de aardappels en hoe we er voor konden zorgen dat het nog beter kan.

Ook is er veel beregent in de periode dat ik stage liep dus ben ik regelmatig mee geweest door de hele streek haspels te verzetten, ook ben ik veel te weten gekomen hoe je nu met teelt registratie programma’s kan werken en hoe je dat zelf kan toepassen op je eigen bedrijf en hoe je het kan benutten.

Daarom wil ik Jacob en Jan van den Borne en het hele team en mede stagelopers enorm bedanken voor de super leuke en leerzame stage periode. 

 
What do you want to do ?
New mail

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD