Internship Jord Alkema

 
Name: Jord Alkema
Location: Nagele
Period:  Eind mei tot begin juli 2022
Type Internship Meewerkstage
School: Aeres Emmeloord
Study: Plant en business  
 

Ik zit in het 2e jaar van mijn opleiding plant en business. Dit is een 3 jaar durende opleiding waarin je stages mag doen, Voor dit jaar was de bedoeling om een aantal weken stage te lopen in het buitenland maar door corona is dat er niet van gekomen. Doordat school eisen stelt aan bedrijven en het niet dicht bij je huis mag zijn kwam ik bij van den Borne uit.

Toen ik aankwam was net de bedoeling om bodem monsters te steken. Dit word gedaan om een goed beeld te krijgen van de percelen. De monsters worden op 4 plekken gestoken in het perceel deze plekken worden bepaald door een eerder genomen bodem scan. De gestoken monsters worden naar het lab gebracht en daar word vervolgens informatie uitgehaald. Dit hebben we ongeveer een week gedaan.

De meeste andere weken hebben we monsters genomen in de aardappels om een goed beeld te krijgen van het gewas. Elk perceel die uitgekozen is word elke 2 weken bemonstert. Bij de bemonstering keken we naar het loof en wat de plant doet boven de grond maar ook wat er onder de grond gebeurt en hoeveel knollen eraan zitten met welk gewicht.

Naast het bemoster heb ik zelf veel klusjes gedaan op de boerderij. Zoals machines afspuiten of de werknemers te helpen met hun taken.

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD