Internship Joppe Garretsen 

 
Name: Joppe Garretsen
Location: Zelhem, Gelderland
Period:  aug. - sep. 2023
Type Internship Meewerkstage
School: Zone College 
Study: Vak Expert Agrarisch Loonwerk niveau 4

 
Ik heb voor Van den Borne gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in de akkerbouw en de innovaties eromheen. Ik wou vooral veel over de aardappelteelt te weten komen. Ook wou ik meer te weten komen over precisielandbouw en hoe dit wordt toegepast. Bovendien had ik al positieve verhalen gehoord van oud-stageleerlingen.

Het doel van deze stage was om kennis te maken met verschillende bedrijven in de Tuin- en Akkerbouw. Ik zit in mijn 1e jaar van de opleiding Tuin- en akkerbouw en moest bij twee verschillende bedrijven 4 weken stage lopen. Over deze stage heb ik een presentatie moeten maken.

In de afgelopen 4 weken heb ik van alles mogen doen, mee mogen kijken en mee mogen gaan. Ik ben mee gegaan met spuiten en poten. Ik ben meegegaan naar een lezing en ook heb ik geholpen met haspels zetten en met grond- en gewasbemonstering. Ik heb veel zelfstandig mogen doen en met andere stageleerlingen mee mogen gaan naar hun lopend onderzoek en daarbij mogen helpen. Ik vond alles heel leuk en interessant om te doen en om te weten te komen.
Ik heb heel veel geleerd van deze stage en ik heb het erg naar mijn zin gehad. Daarvoor wil ik Jacob, Dieter, Jasper, Pjotr, Luka en Peter voor bedanken!

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD