Stage-ervaringen Paul van Iwaarden

 

Naam: Paul van Iwaarden
Woonplaats: Hoek
Stageperiode:  Maart t/m Juli 2020
type stage: Meewerkstage
School: Has Hogeschool Den Bosch
Opleiding: Tuin en AkkerbouwDe binnenlandse stage voor mijn derde leerjaar tuin en akkerbouw aan de Has in den Bosch heb ik bij van den Borne aardappelen gedaan. De 20-weekse stage begon in maart en eindigde in juli. In deze periode heb ik een onderzoek uitgevoerd die te maken had met de meerjaarse bemestingsproef die het praktijkcentrum voor precisielandbouw voor de firma ICL op het bedrijf uitvoert. In deze proef wordt gekeken of Controlled Release Fertilizers (CRF’s) een meerwaarde hebben in de aardappelteelt, ten opzichte van de reguliere stikstofgiften in het groeiseizoen. Het idee van CRF’s is dat deze aan het begin van het seizoen worden toegediend, en onder invloed van warmte en vocht langzaam vrijkomen, zodat de plant altijd voldoende voedingsstoffen heeft. De moeilijkheden die het kiezen van het optimale bemestingsmoment met zich meebrengen, worden zo uit de weg gegaan.

Naast het onderzoek heb ik onder andere geholpen met ondersteunende voorjaarswerkzaamheden, het onderhoud en klaarmaken van de machines in de werkplaats, en ik heb meegelopen met een aantal van de bemonsteringsronden. Bij deze bemonsteringsronden worden op een groot gedeelte van het areaal allerlei metingen aan het gewas verricht, om een beter inzicht te krijgen welke teelthandelingen het beste toegepast kunnen worden. Ik heb bij van den Borne een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad, en wil Jacob en Jan, het personeel en mijn collega stagiaires graag bedanken voor de mooie tijd. 

 
What do you want to do ?
New mail

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD