Internship Lex Heitkönig

 
Name: Lex Heitkönig
Location: Toldijk
Period:  Eind mei tot begin juli 2022
Type Internship Meewerkstage
School: Aeres MBO Emmeloord
Study: Vakexpert Plant en business  


Voor mijn 2e leerjaar van mijn opleiding moest ik een aantal weken stagelopen buiten mijn eigen regio. Dit heb ik dus gedaan bij van den Borne aardappelen omdat dit mij een interessant bedrijf leek.  
 
Tijdens mijn stageperiode zijn we veel in het veld geweest. De eerste weken vooral onkruid trekken. Daarna begonnen ze met de monsterperiode waarbij ze om de week 92 percelen langsgaan om daar monsters van te nemen. Hierbij wordt aan het begin doormiddel van het meten van de afstand en het tellen van de aantal planten de pootgoedkwaliteit en pootafstand bepaald. 

Daarnaast werden er ook 3 planten gerooid om de knollen gewicht/aantal te bepalen en werd het loof gebruikt om het wortelgewicht, looflengte en aantal etages te bepalen. Ook werden er van een 15-tal aardappelplanten een bladsteel genomen om de nitraatgehalten in de plantsappen te meten. Verder heb ik tijdens mijn stage geholpen met allerlei werkzaamheden zoals snoeien en overige werkzaamheden die tijdens deze periode aan bod kwamen. 

Van den Borne Aardappelen maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD